Het Boek

cover Management Mythes 01Wat zie jij voor je bij een organisatie? Waarschijnlijk een groot gebouw met daarin afdelingen met  werkende mensen, managers en vergaderingen. Ons beeld van een organisatie is ingebrand in ons brein, terwijl het ooit allemaal innovaties waren, ooit is het allemaal bedacht. Terwijl de wereld om ons heen in vliegende vaart verandert, vraagt Glenn van der Burg zich af: Werkt de organisatie nog?

In zijn tweede boek ga jij mee op ontdekkingsreis langs vijf Management Mythes: management, motivatie, beheersing, specialisatie en vergaderen. In deze zoektocht geven vooraanstaande gidsen richting, zoals digitaal leiderschapsexpert Menno Lanting, generatiespecialist Aart Bontekoning en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar. Daarnaast vind je veel praktijkvoorbeelden van ondernemende verkenners als Voys Telecom, Finext, Hoppenbrouwers en Effectory, die laten zien dat organisaties ook echt anders kunnen werken. Bij elke mythe krijg je praktische tips waar je morgen mee aan de slag kunt om jouw organisatie te innoveren voor betere prestaties en gelukkige mensen.

In mei is Management Mythes verschenen. Je kunt het boek bestellen via Managementboek.nl

Op deze website vind je filmpjes, leestips, werkvormen en werkbladen die het boek verder verrijken en jou helpen om jouw organisatie mensgerichter te maken.

Over de auteur
Foto van Glenn van der BurgGlenn van der Burg vertelt over mensgericht organiseren en begeleidt organisaties voor betere prestaties en gelukkigere mensen. Glenn vertelt als spreker regelmatig op congressen en seminars over thema’s zoals leiderschap, het nieuwe werken en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast begeleidt hij groepen die samen een vliegende start willen maken om hun organisatie mensgericht te maken.

Glenn is een Meervoudig Verbonden Professional. Naast zijn eigen bedrijf SparkO2 en radioprogramma People Power, is hij verbonden aan MVO Nederland, De Baak en zijn uitgever: Vakmedianet. Als ondernemer heeft hij thema’s als leiderschap, diversiteit en arbeidsparticipatie in de praktijk gebracht. Onder andere met het detacheringbureau voor mensen met een handicap genaamd Onbegrensd Talent.

In 2012 is zijn eerste boek Boven het maaiveld over het ‘waarom’ van leiderschap uitgekomen. In mei 2015 is zijn tweede boek uitgekomen getiteld Management Mythes. Hierin staat de vraag centraal: Werkt de organisatie nog?

Zijn favoriete quote is er een van managementgoeroe Professor Gary Hamel: “You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.”

Mini BIO: Vader van 2, Vriend van een prachtige vrouw, Verteller, Dagvoorzitter, Facilitator schrijver van Boven het maaiveld – een boek over persoonlijk leiderschap, Meervoudig Verbonden Professional, Ondernemend in SparkO2, Verbonden aan MVO Nederland en De Baak, Matig gitaarspeler, Geweldig kampvuur zanger, Radiopresentator bij New Business Radio, Rennen en lummelen, Top-Thuis-Kok, Geloof in potentie van ieder mens.

Email

Twitter

LinkedIn

Mijn Bookmarks op Delicious

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *